Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Нови термокамери ще бъдат сложени на летищата във Варна

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgНови термокамери ще бъдат сложени на летищата във Варна
Коментари Харесай

Тази седмица слагат нови термокамери на летищата във Варна и Бургас заради новия коронавирус

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Нови термокамери ще бъдат поставени на летищата във Варна и Бургас. Това разкри основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев по отношение на ограниченията против новия ковид, тръгнал от Китай.

" Разпоредените в края на предходната седмица ограничения са в действие. Ако е належащо, ще разпоредим и спомагателни дружно с сътрудниците ни от Европейски Съюз. Само през днешния ден към обяд има две конференции на Европейски Съюз за заболяванията и за предварителната защита им. Те са за ограничения на входните пунктове, има екипи и на летищата във Варна и Бургас. Идеята е да се заловен в точния момент такива случаи, с цел да не се допусне вътрешно разпространение на вируса ", разкри той на специфичен брифинг преди минути.

" Много са незнайните за този вирус. Още няма цялостна изясненост кой е животинския тип, от който потегля болестта. В София има термокамера, във Варна и Бургас ще ги инсталираме тази седмица, отпуснати са средства. Там имаше, само че са остарели. Там, където няма термокамери, са снабдени екипите с безконтактни термометри, тъй че няма проблем за улавяне на хора с по-висока температура. Но би трябвало да се знае, че успеваемостта на входящия граничен надзор за прекъсване на заразни заболявания по всевъзможни международни данни е 20-25 %. Илюзия е да се мисли, че с каквито и да е гранични ограничения можете да спрете едно заболяване, изключително разпространяващо се по въздушно капков път ", добави Кунчев.

" Имаме съвсем всеки ден случаи на хора, които демонстрират отклоняване в температурата и ние ги оставяме за проучвания. На базата на огромния интерес и страха, който застигна обществото, сме залети с подправени сигнали. Това задръства системата, и не можем да а бъдем доста ефикасни. Чухме за данни за лекуване на ковид в Тайланд, само че още е рано ", приключи той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР